محل تبلیغات شما

خوراكی های شب یلدا (4) 


انار پلو با برنج وحشی

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

انار پلو یکی از پلو‌های مخصوص شب یلداست که البته جالب است بدانید این پلو نه تنها در کشور ما بلکه حتی در کشوری مثل آمریکا هم مشهور است و در برخی از نقاط این کشور یک بغل بشقابی محسوب می‌شود. انار پلو دستورالعمل‌های متفاوتی دارد. انارپلوی زعفرانی و پسته از همه مشهورتر است. در این مدل، پلو زعفرانی تهیه شده و در انتهای با پسته برشته و انار تزئین شده و سرو می‌گردد. این مدل با مخلوط برنج وحشی و برنج سفید درست می‌شود.

برای تهیه برنج وحشی باید به صورت آنلاین اقدام کنید. در صورتی که نتوانستید برنج وحشی گیر بیاورید، برنج قهوه‌ای را جایگزین کنید و یا برنج سفید را به صورت پلوی ساده و سفید و زعفرانی جداگانه دم کرده و در انتها با هم مخلوط کنید. ادر اینجا از سه نوع برنج استفاده شده، اما با حتی یک یا دو نوع برنج می‌توان این غذا را درست کرد. این یک پلوی انتخابی است بنابراین ممکن است دستورالعمل‌های متفاوتی در این مورد ببینید. معمولا در ایران این پلو همراه با مرغ برشته سرو می‌شود. برای اینکار باید همزمان با درست کردن برنج، مرغ را بصورت درسته یا تکه‌های بزرگ خورشی سرخ کنید و پس از پخت برنج، موقع سرو روی آن بچینید.

همچنین یک تفاوت دیگر این مدل با سایر انارپلو‌ها استفاده از چاشنی پرتقالی است که در انتها و پس از پخت کامل روی برنج ریخته می‌شود. به این ترتیب یک بغل بشقابی به معنای واقعی خواهید داشت. در صورتی که می‌خواهید پلو را همراه گوشت سرو کنید، این سس را استفاده نکنید. این چاشنی باعث در هم آمیختن و چسبیدن بهتر همه مواد به همدیگر می‌شود.

مواد لازم:

  • برنچ دانه بلند پخته: ۴ پیمانه
  • روغن زیتون فوق بکر: ۲ قاشق چای‌خوری
  • پیازچه: ۱ شاخه
  • سیر: ۳ حبه
  • پسته بوداده: ۱/۳ پیمانه
  • جعفری خرد شده: ۱/۲ پیمانه
  • دانه انار: ۱/۲ پیمانه
  • برگ نعناع تازه: ۱/۳ پیمانه
  • نمک دریا و فلفل سیاه تازه آسیاب شده به میزان لازم
  • نخود برشته: اختیاری

مواد سس

  • روغن زیتون فوق بکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب پرتقال تازه: ۱ قاشق غذاخوری به اضافه ۱ قاشق چای‌خوری رنده پوست پرتقال
  • آب لیموی تازه: ۱ قاشق غذخوری
  • شربت ذرت یا عسل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • نمک دریا: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک دریا: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده: مقداری

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

طرز تهیه:

۱. برای درست کردن سس، داخل کاسه‌ای کوچک، روغن زیتون، سرکه، آب پرتقال، آب لیمو، رنده پوست پرتقال، شربت افرا یا ذرت، زیره، تخم گشنیز، دارچین، نمک و کمی فلفل را با هم مخلوط کنید.

۲. روغن را داخل یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازچه، سیر، کمی نمک وفلفل را افزوده و به مدت ۱ دقیقه بپزید تا نرم شوند. حرارت را به کم کاهش دهید و برنج پخته را اضافه کنید، با استفاده از پشت قاشق چوبی بهم بزنید تا گلوله‌های برنج از هم باز شود. آن‌ها را گرم کنید تا زمانی که کل برنج گرم شود. گاز را خامشو کنید و سس، جعفری خرد شده و دانه‌های انار را اضافه کنید. روی آن را با برگ‌های نعناع و نخود برشته تزئین کنید. آن را مزه‌دار کرده و سرو کنید.

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

نکات مهم

  • پختن برنج وحشی مخلوط: ۱ پیمانه برنج شته، ۲ پیمانه آب و ۱ قاشق چای‌خوری روغن زیتون را در قابلمه ریخته و به جوش برسانید. درب قابلمه را بگذارید، حرارت را کاهش دهید و به مدت ۴۵ دقیقه آرام بپزید. آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید با درب بسته به مدت ۱۰ دقیقه بماند به این ترتیب برنج از قابلمه جدا خواهد شد. حالا شما ۳ پیمانه برنج خواهید داشت.
  • برنج دانه بلند سفید: ۱ پیمانه برنج سفید شسته، ۱ و ۱/۲ پیمانه آب و ۱ قاشق چای‌خوری روغن زیتون را داخل قابلمه ریخته و به جوش آورید. درب آن را گذاشته و حرارت را کاهش دهید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید آرام قل بخورد و گرم شود. آن را از روی حرارت برداشته و بگذارید برنج خودش را به مدت ۱۰ دقیقه یا بیشتر بگیرد. به این شیوه شما ۳ پیمانه برنج خواهید داشت.

آش انار

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

آش انار یکی از سوپ‌های خوشمزه ایرانی است که بسیار هم خواهان دارد. این آش خوشمزه و پر خاصیت که به عنوان سوپ انار هم شناخته می‌شود یکی از جالب‌ترین سوپ‌ها و یا آش‌هایی است که هر کسی می‌تواند آن را درست کند. این غذا با همین نام آش انار در سراسر دنیا مشهور شده است و دستورالعمل‌های مختلفی هم برای آن وجود دارد که هر کس بنابر سبک تغذیه خود می‌تواند از آن‌ها بهره گیرد. من این سوپ را به دو روش که یکی کاملا گیاهی و دیگری همراه با کوفته گوشت است، به شما آموزش خواهم داد.

آش انار مثل بسیاری از غذا‌های ایرانی من جمله فسنجان، طعم ترش و شیرینی دارد که ترشی رب انار ترش و شیرینی لبو را توامان دارد. مقداری برنج این سوپ را غلیظ می‌دهد و در نهایت غلظتی همانند خورش خواهد داشت بنابراین اگر جایی به جای آش انار اسم خورش انار را شنیدید تعجب نکنید. این غذا با مقداری نان گرم سرو می‌شود تا شما را کاملا سیر کند.

مواد لازم:

  • ماش: ۱۵۰ گرم
  • روغن آفتابگردان یا زیتون سبک: ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۲ عدد متوسط، خیلی ریز خرد شده
  • سیر: ۴ حبه، ریز خرد شده
  • دانه زیره: ۱ قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب: ۴ پیمانه
  • برنج سفید دانه کوتاه: ۵۵ گرم
  • لبو: ۱ عدد، پوست گرفته و رنده شده (چغندر)
  • رب انار بدون شیره: ۱/۴ پیمانه
  • آب مرغ یا سبزیجات: ۳ پیمانه
  • نمک دریا: ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • برگ جعفری تازه: ۳۰ گرم
  • برگ نعناع تازه: ۲۰ گرم
  • برگ گشنیز تازه: ۴۰ گرم (همه سبزیجات ساطوری شود)
  • روغن زیتون فوق بکر: ۳ قاشق غذاخوری

مواد تزئین

  • سیر: ۱ حبه خرد شده
  • ماست چکیده: ۱۰۰ گرم
  • گشنیز تازه: ۱۵ گرم خرد شده
  • گردو: ۵۰ گرم، خرد شده
  • دانه انار: ۳ قاشق غذاخوری

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

طرز تهیه:

۱. ماش را شسته و داخل کاسه‌ای بزرگ بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه خیس بخورد.

۲. روغن را داخل قابلمه‌ای بزرگ گرم کنید. پیاز را اضافه کرده و روی حرارت کم به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید (بدون درب). وقتی که پیاز نرم شد، سیر را اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه دیگر سرخ کنید. دانه زیره را هم در ماهیتابه‌ای کوچک روی حرارت کم به مدت ۱ دقیقه بو بدهید. دانه‌های بوداده را آسیاب کنید و به پیاز همراه با زردچوبه، ماش خیسانده و آب اضافه کنید.

۳. درب قابلمه را گذاشته و به مدت ۳۵ دقیقه بگذارید گرم شود. برنج، چغندر رنده شده، رب انار، آب سبزیجات، نمک و فلفل را افزوده و به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.

۴. سبزیجات و روغن زیتون را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بپزید. اگر می‌بینید آش غلیظ است، کمی آب گرم اضافه کنید. آن را مزه کنید و در صورت دلخواه آن را مزه‌دار کنید.

۵. وقتی سوپ آماده شده، مواد تزئین را آماده کنید. در کاسه‌ای کوچک، سیر، ماست و تخم گشنیز را مخلوط کنید. گردو‌ها را در ماهیتابه‌ای کوچک کمی تفت دهید تا بوداده شوند؛ فقط ۱ دقیقه کافی است. روی آش یک قاشق بزرگ از مخلوط ماست و سبزیجات را بریزید و در انتها با گردوی بوداده و دانه انار تزئین کنید.


آش انار و کوفته قلقلی

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

آش انار خودش به تنهایی خوشمزه است، اما اگر بخواهید آن را بیشتر مقوی و پر پروتئین بسازید، می‌توانید مقداری کوفته گوشت به آن اضافه کنید. برای گوشت توصیه می‌شود از گوشت بره استفاده کنید، اما گوشت گوساله هم مانعی ندارد. طعم این آش هم همانند آش قبلی ترش و شیرین خواهد بود.

مواد لازم:

سوپ

  • روغن مایع: ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز زرد: ۱ عدد متوسط، ریز شده
  • سیر: ۵ حبه، ریز شده
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره: ۲ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • لپه: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • آب مرغ: ۸ پیمانه
  • رب انار: ۲/۳ پیمانه

کوفته گوشت

  • پیاز: ۱ عدد، ریز شده
  • سیر: ۳ حبه ریز شده
  • گوشت بره یا گوساله: ۷۰۰ گرم
  • جعفری: ۱/۴ پیمانه ریز خرد شده
  • گشنیز: ۱/۴ پیمانه ریز خرد شده
  • نعناع: ۱/۴ پیمانه
  • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری

برای تزئین

  • دانه انار: از ۱ عدد انار
  • ماست چکیده: ۱ پیمانه
  • جعفری و گشنیز خرد شده

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

طرز تهیه:

۱. روغن را در قابلمه‌ای بزرگ و ضخیم روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را با مقداری نمک به آن اضافه کنید. گاهی بهم بزنید و بگذارید کاراملی شود. وقتی که قهوه‌ای طلایی شدند، سیر را اضافه کنید. همچنین در صورتی که پیاز‌ها خشک شده و بهم چسبیدند، ۱ پیمانه آب اضافه کنید.

۲. بعد از حدود ۱۵ دقیقه که پیاز‌ها کاراملی شدند، زردچوبه و زیره را اضافه کنید. بهم بزنید و بگذارید ۳۰ تا ۶۰ ثانیه تفت بخورند. سپس لپه و آب مرغ را اضافه کنید، بگذارید آب قابلمه به جوش برسد، درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید تا آرم قل بخورد.

۳. حدود ۱ ساعت بگذارید سوپ خیلی آرام و با شعله کم قل بخورد.

۴. در حالی که سوپ در حال قل خوردن است، کوفته گوشت را درست کنید. مواد کوفته را داخل ظرفی ریخته و با دستان‌تان بهم بزنید تا مواد به هم بچسبند. این کار به منظور چسبیدن مواد بهم صورت می‌گیرد، اما نباید زیاد این کار را انجام دهید.

۵. با استفاده از دستان خیس، کوفته‌هایی به اندازه گردو درست کنید.

۶. کوفته‌ها را در ماهیتابه چدنی یا ماهیتابه نچسب روی شعله متوسط بگذارید. هر دو طرف کوفته‌ها را برشته کنید و از داخل ماهیتابه خارج کرده توی بشقاب گذارید.

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

۷. وقتی که سوپ برای ۱ ساعت قل خورد، رب انار را اضافه کنید سپس با دقت کوفته‌ها را داخل آن بریزید. دوباره بگذارید قبل بخورد و سپس درب آن را گذاشته و به مدت ۲۰ یا تا زمانی که کوفته‌ها به طور کامل پخته شوند، بگذارید قل بخورند.

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

۸. آن را مزه کنید و نمک و فلفل بزنید.

۹. آن را گرم با ماست، گشنیز و جعفری تازه خرد شده و دانه انار سرو کنید.

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا


انار پلو و سبزیجات

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

قبلا به شما گفتیم که انار پلو با دستورالعمل‌های مختلفی درست می‌شود. این یکی هم زرد و خوش رنگ است و هم همراه با سبزیجات آماده می‌شود. بادمجان نقش مهمی در حجم دهندگی و ایجاد بافت گوشتی در پلو دارد و پرتقال و انار هم طعم خوب و شیرینی به آن می‌دهند.

مواد لازم:

  • پیاز: ۳ عدد
  • هویج: ۲ عدد
  • بادمجان: ۲ عدد
  • فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱ عدد
  • کلم کیل: ۱۰۰ گرم
  • سیر: ۳ حبه
  • پرتقال: ۱ عدد
  • فلفل چیلی: ۱ عدد
  • زردچوبه: ۲ قاشق چای‌خوری
  • ادویه گرم ماسالا: ۱ قاشق چای‌خوری
  • ادویه مخلوط: ۲ قاشق چای‌خوری
  • برنج دانه بلند: ۵۰۰ گرم
  • قرص استاک سبزیجات: ۱ عدد (معادل ۲ پیمانه آب سبزیجات؛ که در صورت استفاده از حجم آّب کم کنید)
  • انار: ۱ عدد
  • نمک دریا: به میزان لازم
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده: به میزان لازم
  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب جوش: ۱ لیتر (جایگزین: ۱ لیتر آب سبزیجات و قرص استاک حذف شود)

شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا

طرز تهیه:

۱. پیاز را پوست گرفته و خلال کنید. هویچ را هم پوست گرفته و به قطعات کوچک خرید کنید. سر بادمجان‌ها را جدا کرده و آن‌ها را قطعه قطعه کنید. یک برش عمودی سپس به صورت افقی برش بزنید. فلفل را دو نیم کرده و دانه‌های آن را جدا کنید. فلفل را ریز خرد کنید. برگ‌های کیل را از شاخه جدا کرده و فقط برگ‌ها را خرد کنید.

۲. حبه‌های سیر را پوست بگیرید و آن‌ها را ریز خرد کنید یا رنده کنید. پوست پرتقال را ریز رنده کنید. فلفل چیلی را دو نیم کرده و دانه‌ها و اجزای داخل آن را جدا کنید. فلفل چیلی را هم ریز خرد کنید. فلفل برای تند کردن پلو به کار می‌رود اگر تندی دوست ندارید، آن را حذف کنید.

۳. ۱ قاشق غذاخوری روغن را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز‌های خلال شده را ریخته و کمی نمک و فلفل روی آن‌ها بپاشید. به مدت ۱۰ دقیقه بهم بزنید تا پیاز طلایی و نرم شود.

۴. هویج، چیلی، بادمجان، فلفل، سیر و رنده پوست پرتقال را داخل پیاز بریزید. ۲ قاشق چای‌خوری از هر کدام از ادویه‌های زردچوبه و ادویه میکس و ۱ قاشق چای‌خوری گرم ماسالا را اضافه کنید. به مدت ۷ تا ۸ دقیقه دیگر بپزید و مرتب بهم بزنید تا زمانی که سبزیجات نرم شوند. اگر مواد خیلی خشک به نظر می‌رسد، ۲ قاشق غذاخوری آب سرد اضافه کنید.

۵. قرص استاک سبزیجات را داخل یک ظرف با ۱ لیتر آب جوش حل کنید.

۶. کیل و برنج را داخل سبزیجات بریزید و روی آن آب استاک داغ را بریزید. بگذارید بجوشد، سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را کاهش دهید تا قل بخورد. به مدت ۱۰ دقیقه بپزید سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت ۸ دقیقه بخار کند.

۷. انار را دو نیم کنید. ۱ نیمه را در کف دست بگذارید. روی کاسه نگه دارید و با یک قاشق چوبی به پشت انار بزنید تا دانه‌ها داخل کاسه بریزند. این کار را برای نیمه دیگر انار هم تکرار کنید. دانه‌های سرسختی را که جدا نشدند با انگشت از پوست جدا کرده و داخل کاسه بریزید.

۸. برنج و سبزیجات را داخل ظرف بریزید. دانه‌های انار را روی آن بپاشید و پرتقال را روی برنج فشار داده و آب آن را داخل برنج بریزید. پلو را مزه کنید و در صورت نیاز کمی نمک و فلفل اضافه کنید. آن را داخل کاسه یا بشقاب ریخته و گرم سرو کنید.

راهنمای پخت چند شیرینی خانگی بدون فر

طرز تهیه بهترین نان ذرت را یاد بگیریم!

سالاد های سیب زمینی خوشمزه و جدید

۱ ,قاشق ,۲ ,انار ,برنج ,دقیقه ,به مدت ,آن را ,۲ قاشق ,۱ قاشق ,اضافه کنید ,داخل قابلمه ریخته

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Cheap NHL Jerseys: New York Islanders Jerseys Online Sale. causubringtopp حجت فاتح gravikecam فروش سوله در شهرک صنعتی پرند fimimaslo . داس موزیک دانلود آهنگ جدید لینکدونی ایرانی سیستم های برش پلاسما - پارس اتوماسیون