ترشی ارمنی
فرهنگ غذایی ارمنستان بسیار شبیه به منطقه خاورمیانه و به خصوص ایران است. مرزهای مشترک و تبادلات فرهنگی این دو کشور را بیشتر به هم نزدیک کرده است. در ارمنستان برای ترشی از همان واژه فارسی ترشی استفاده میشود.
ترشی ارمنستانی به خاطر داشتن لبو دارای رنگی زیبا است و بیشتر بافت و ترکیب آن شبیه به ترشیهای ایرانی است. در این منطقه، سبزیجات با شکل کامل خود داخل شیشه میشوند و معمولا تا حد امکان از خرد شدن آنها خودداری میشود مگر اینکه خیلی درشت و جاگیر باشند مثل انواع کلم.
مواد لازم
- لبو: ۲ عدد
- کلم سفید: ۱/۲ یک عدد کوچک، ۴ قاچ شده
- لوبیا سبز: ۲۰۰ گرم، سر و دم گرفته
- پیازچه: ۴ عدد
- سیر: ۱ بوته، فقط پوست بیرونی را بکنید
- برگ شوید: ۵۰ گرم
- برگ ترب سفید: ۲ عدد یا ۵۰ گرم ترب سفید خرد شده
- برگ آلبالو: ۲ عدد
- آب: ۱ لیتر
- نمک دریای درشت: ۳ قاشق غذاخوری
- دانه فلفل سیاه: ۱۰ عدد
طرز تهیه
۱. توجه کنید که در صورت نداشتن برگهای ذکر شده میتوانید براحتی آنها را حذف کنید. سبزیجات حتی الامکان درشت باشند. لبو را ته یک شیشه دو لیتری گرم استریل شده بگذارید سپس روی آن را کلم سفید، لوبیا، پیازچه، سیر و همه ادویههای ترشی را بگذارید البته به غیر از نمک و فلفل سیاه.
۲. آب، نمک و فلفل سیاه را داخل ماهیتابه به جوش آورید سپس روی سبزیجات بریزید. توجه کنید که آب باید روی همه سبزیجات را بپوشاند سپس درب آن را گذاشته و سفت ببندید و حتی الامکان استریل کنید و به مدت ۳ روز در جای گرم آشپزخانه (دمای ۲۵ درجه بگذارید) بگذارید تا ترشی جا بیفتد. سپس آن را در یخچال بگذارید. لبو به تدریج همه چیز را به رنگ صورتی در میآورد. باید آن را چند ماه باز نکرده بگذارید.
ترشی شلغم
اگر علاقهمند به ترشی لبو هستید، حتما ترشی شلغم را هم دوست خواهید داشت. ترشی شلغم متعلق به منطقه خاورمیانه و کشورهایی همچون لبنان، مصر و سوریه است. این ترشی را میتوان با انواع غذاها بخصوص ساندویچها سرو کرد. ترشی شلغم یکی از سادهترین ترشیهایی ست که میتوان آ درست کرد، شما میتوانید هم آن را حلقه کنید و هم بصورت خلال درآورید.
این ترشی معمولا همراه با مقداری لبو درست میشود تا رنگ لبوها را به خودش بگیرد. میتوانید ترشی آماده شده را به همراه مقداری فلفل یا زیتون داخل کاسه بریزید و سر میز بیاورید. استفاده از این ترشی در غذایی مثل فلافل بسیار مرسوم است. در مورد این ترشی شما اامی به نوع خاصی از شلغم ندارید؛ میتوانید از هر نوع شلغمی که در دسترس شماست، استفاده کنید.
مواد لازم
- شلغم سفت: ۱ و ۱/۲ کیلو
- لبو: ۱ عدد بزرگ
- سیر: ۱ حبه برای هر شیشه
- برگ بو: ۳ عدد
- تخم رازیانه: ۱ قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
- سرکه سفید: ۲ پیمانه
- آب: ۳ پیمانه
- نمک دریا: ۲/۳ پیمانه
طرز تهیه
۱. مواد مایع ترشی را داخل یک قابلمه کوچک ریخته و بگذارید بجوشد. حرارت را به متوسط کاهش دهید. درب آن را ببندید تا به مدت ۱۰ دقیقه آرام قل بخورد. بگذارید بطور کامل خنک شود.
۲. شلغم و لبو را به صورت خلالهایی با قطر ۱ سانت برش بزنید. آنها را به همراه ادویهها داخل شیشه بگذارید به این ترتیب که شلغمها را به همراه چند تکه لبو در هر شیشه بریزید. ۱ حبه سیر را هم به هر شیشه اضافه کنید. مایع ترشی را روی آنها بریزید بطوری که نیم سانت بالای شیشه خالی باشد.
۳. ترشی شلغم را به مدت ۱ هفته در چای خنکی بگذارید تا ترشی شلغم جا بیفتد. آنها را در یخچال نگهداری کنید و ظرف دو ماه مصرف کنید.
۴. اگر بخواهید ترشی استریل و برای مدتی طولانی داشته باشید. ۱ سانت بالای شیشه را خالی بگذارید، درب شیشه را کامل بسته و در حمام آب گرم بگذارید تا ترشیها کاملا استریل شده و شیشهها هواگیری شوند. مدت زمان ماندن در حمام آب گرم (قابلمهای از آب جوش که تقریبا تا روی شیشه را میپوشاند)، ۱۰ دقیقه است. به این ترتیب میتوان ترشی را برای یک سال نگهداری کنید. برای اینکه طعم و بافت عالی داشته باشد، ظرف ۶ ماه مصرف شود، بهتر است.
ترشی خرمالو
فصل پاییز را اغلب ما با خرمالو میشناسیم. این میوه آنقدر محترم شمرده میشود که حتی یک روز هم به افتخارش نامگذاری شده است. این میوه نارنجی رنگ را هم مثل بسیاری از میوههای پاییزی هم میتوان مربا کرد، هم در شیرینی پای استفاده کرد و هم از آن سرکه درست کرد که اگر یک روز بتوانم آن را به شما یاد خواهم داد.
ترشی خرمالو با خرمالوی فویو درست میشود که همان خرمالوهای پهن و گردی هستند که بیشتر از همه در کشور ما وجود دارند. نوع دیگر خرمالو هاچیا است که کشیدهتر است. خوشبختانه من هر وقت به بازار میروم، فقط خرمالوی فویو را مشاهده میکنم. موطن اصلی خرمالو چین و ژاپن است به همین دلیل اسامی آنها هم از این منطقه آمده است. خرمالو جزو میوههاییست که اغلب هسته ندارد، چون تشکیل میوه تنها توسط گل ماده ایجاد میشود و نیازی به گرده افشانی نیست.
خواص خرمالو تقریبا شبیه به گوجه و هویج است، چون دارای رنگدانه لیکوپن است و دارای ویتامین B و مقدار زیادی قند است. ترشی این میوه هم خوشمزه است و برای همراهی با پنیر برشته و اغلب غذاهای کبابی عالی است.
مواد لازم
- خرمالوی سفت: ۲ عدد
- سرکه سیب یا برنج: ۱ پیمانه
- زنجبیل تازه: ۱ اینچ
- شکر: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز خرد شده: ۲ پینچ بزرگ
طرز تهیه
۱. سر خرمالوها را جدا کنید، آنها را پوست گرفته و به شکل حلقوی برش بزنید. هر حلقه را ۴ برش بزنید. یعنی تبدیل به ۴ ربع دایره شود. این برشهای خرمالو را داخل شیشه تمیز بگذارید.
۲. مواد مایع ترشی را داخل قابلمه ریخته و روی گاز گرم کنید تا شکر و نمک حل شود سپس از روی گاز بردارید.
۳. مایع ترشی را روی خرمالوها بریزید، درب ترشیها را بسته و در یخچال بگذارید. بعد از گذشت یک روز میتوانید آنها را سرو کنید، اما بعد از یک هفته مزه بهتری خواهند داشت.
ترشی پیاز قرمز
ترشی پیاز قرمز یکی از سادهترین و در عین حال زیباترین ترشیهاست. برای درست کردن این ترشی تنها به یک عدد پیاز و مقداری سرکه و شیرین کننده نیاز دارید تا بتوانید یک ترشی پیاز ساده و اصلی را درست کنید.
مقداری ادویه ترشی هم به طعم آن اضافه میکند. کل درست کردن ترشی پیاز ۵ دقیقه طول میکشد. این ترشی علاوه بر ساده و سریع بودن، ظاهر بسیار زیبایی هم دارد.
پیازهای حلقه شده صورتی رنگ در شیشه شفاف همانند حلقههای جواهر به نظر میرسند. وقتی این جواهرات زیبا را در ساندویچتان میریزید، طعم و جلوه آن را بیشتر میکنید. این ترشی را میتوانید با اغلب ساندویچها، تخم مرغ، سالاد سیب زمینی، پیتزا، خورش کاری و سایر غذاهایی که دوست دارید، سرو کنید.
مواد لازم
- پیاز قرمز: ۱ عدد بزرگ
- سرکه سیب: ۳/۴ پیمانه
- نمک دریای ریز: ۱ قاشق چایخوری
- شیرین کننده: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (همانند شربت افر، عسل، شکر و غیره)
طرز تهیه
۱. سرکه، آب، نمک، شیرین کننده و هر نوع ادویهای که دوست دارید را داخل قابلمه ریخته و گرم کنید.
۲. در فاصله گرم شدن مواد مایع ترشی، پیاز را به صورت خلالهای نازک درآورید. شما میتوانید آنها را حلقهای کنید. برای اینکار من از چاقوی بسیار تیز استفاده میکنم، اما شما میتوانید از رنده هم استفاده کنید تا خیلی نازک شوند.
۳. پیاز را داخل شیشه بریزید و مخلوط سرکهای را روی پیاز بریزید، آن را بهم بزنید و تکان دهید تا خوب ترکیب شوند.
۴. بگذارید پیازها حدود ۳۰ دقیقه بمانند تا استراحت کنند و طعم بگیرند.
۵. ترشی پیاز زیبای شما آماده است، میتوانید آن را فورا سرو کنید یا به مدت ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید. شما میتوانید مقداری هم فلفل هالوپینو برای طعمی تندتر به آن اضافه کنید. به این منظور میتوانید هالوپینو را به صورت حلقهای برش بزنید و در شیشه همراه پیاز بریزید. یا اینکه مقداری فلفل قرمز خشک خرد شده داخل شیشه ترشی بریزید.
اگر بخواهید با طعم سیر باشد، یک یا دو حبه سیر به آن اضافه کنید. اگر سیر را برش بزنید، سریعتر عطرش را آزاد میکند. میتوان مقداری پودر زیره، اورگانوی خشک و برگ بو هم به آن افزود تا طعمدارتر شود. نوع ادویهها بستگی به سلیقه آشپزی شما دارد. یکی از روشهای جالب استفاده از آب نارنچ به جای سرکه است. به این ترتیب طعمی مرکباتی خواهد داشت. به این منظور ۳/۴ پیمانه آب نارنج را به جای سرکه استفاده کنید. میتوانید به همراه پیاز قرمز از پیاز سفید هم استفاده کنید تا دو ترکیب رنگی جالب داشته باشید.
منابع: keviniscooking, sarsons, fromvalerieskitchen, feastingathome, healthyseasonalrecipes, thespicehouse, herbsspicesandtradition, tastymalabarfoods, itsavegworldafterall, whiteonricecouple, lilvienna, chefsteps, food52, pulses, rotinrice, daringgourmet, gimmesomeoven
راهنمای پخت چند شیرینی خانگی بدون فر
ترشی ,۱ ,هم ,۲ ,شیشه ,بگذارید ,را به ,آن را ,ترشی را ,این ترشی ,آنها را ,داخل قابلمه ریخته
درباره این سایت