برترینها: روشهای زیادی برای گرم نگه داشتن بدن در پاییز وجود دارد، مثل سوئیشرت، پتو و دمنوش، اما ما فکر میکنیم درست کردن سوپ پاییزی خوشمزهترین روش برای یک خلوت گرم و دنج است. هیچ موقع از سال به اندازه این فصل نمیتوان از سوپهای دلپذیر لذت برد.
فکر کردن به اینکه فصل پاییز زمان برداشت میوههای همچون انار و پرتقال و سبزیجاتی مثل کدو حلوایی، شلغم، چغندر و کلم است، شما را تشویق میکند تا سوپهای پاییزی مورد علاقهتان را بپزید. انواع سوپهای کدو حلوایی، سوپ کدو تنبل، سوپ شلغم، سوپ گوجه و ریحان، سوپ جوجه و سوپ جو مشهورترین سوپهای این فصل هستند.
سوپ گوجه ساده خانگی
این سوپ با هویج، پیاز، سیر، گوجه و آب گوشت درست میشود و این همه چیزی ست که شما برای درست کردن یک سوپ خوشمزه و مقوی نیاز دارید و همه اینها در عرض یک ساعت انجام میشود.
مواد لازم:
- هویج: ۲ عدد، خرد شده
- پیاز زرد: ۱/۲ عدد خرد شده
- سیر: ۴ حبه ریز شده
- رب گوجه: ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
- آرد: ۱ قاشق غذاخوری
- آب مرغ: ۴ پیمانه
- شوید خشک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- برگ بو: ۱ عدد
- گوجه پخته و خرد شده: ۸۰۰ گرم
- خامه: اختیاری و در صورت دلخواه برای انتهای کار
طرز تهیه:
۱. قابلمه را روی حرارت متوسط به پایین بگذارید، مقداری روغن را در آن ریخته تا گرم شود.
۲. هویج، پیاز و سیر را داخل قابلمه بریزید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید بپزید تا زمانی که بوی سبزیجات بلند شده و نرم شوند.
۳. رب گوجه را به آن افزوده و به مدت چند دقیقه بهم بزنید تا زمانی که رب گوجه تغییر رنگ دهد و بوی خامی آن از بین برود. آرد را اضافه کنید و یک دقیقه و یا بیشتر بهم بزنید.
۴. گوجهها و آب آنها را داخل کاسه ریخته و با دست له کنید. آب مرغ، آویشن، برگ بو و گوجهها را داخل قابلمه سوپ بریزید. به مدت ۳۰ دقیقه آن را بهم بزنید. مواد داخل قابلمه را پوره کنید و به قابلمه برگردانید. در صورت دلخواه خامه را اضافه کنید.
سوپ جوجه ایتالیایی
سوپ جوجه ایتالیایی با نودل و مرغ ریش ریش درست میشود. این سوپ هم در قابلمه و هم در آرام پز درست میشود که در صورتی که در آرام پز پخته شود، نتیجه کار یک سوپ خامهای است. این سوپ بسیار ساده و در عین حال خوشمزه است. آب مرغ، نودل، مرغ ریش ریش شده، گوجه، فلفل و پیاز مواد تشکیل دهنده این سوپ هستند
مواد لازم:
- پاستا دیتالینی: ۱ جعبه (شبیه ماکارونی، اما با سایز کوچک)
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
- آب مرغ: ۸ پیمانه
- پیاز متوسط: ۱ عدد نگینی شده
- فلفل سبز دلمهای: ۲ عدد نگینی شده
- ساقه کرفس: ۲ عدد
- فلفل هالوپینو: ۲ عدد
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
- گوجه پخته: ۸۰۰ گرم
- خامه سنگین: ۲ پیمانه
- روغن زیتون فوق بکر: ۱/۳ پیمانه
- مرزنجوش تازه: ۴ قاشق غذاخوری، ریز شده
- نمک و فلفل تازه: مقداری برای مزه
- پنیر پارمزان: رنده شده برای سرو
طرز تهیه:
۱. پاستا را با توجه به دستورالعمل روی پاکت بپزید، آن را زیاد نپزید. پاستا را آبکش کرده و آب سرد روی آن بریزید. ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آن ریخته و کنار بگذارید.
۲. مرغ را داخل قابلمه انداخته و روی آن را آب مرغ یا آب گوشت بریزید. آن را به جوش برسانید سپس درب آن را گذاشته بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه قل بخورد. بعد از آن گاز را خاموش کرده و بگذارید قابلمه ۳۰ دقیقه دیگر بماند. مرغ را از داخل قابلمه درآورید و گوشت آن را ریش ریش کنید و گوشت را در ظرفی ریخته و کنار بگذارید.
۳. گوجههای پخته را له کنید و داخل ظرف بگذارید تا برای پختن سوپ آماده باشند.
۴. یک ماهیتابه را روی حرارت متوسط گرم کنید. روغن زیتون و آویشن را داخل آن بریزید و گاز را روشن کنید و مرتب بهم بزنید تا از سوختن مرزنجوش جلوگیری شود. آنها را کنار بگذارید.
۵. آب مرغ را از داخل قابلمه داخل ظرف درداری ریخته و قابلمه را تمیز کنید و یا از قابلمه دیگری استفاده کنید. در این قابلمه پیاز، فلفل سبز، کرف و هالوپینو را با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون روی حرارت متوسط تفت دهید تا زمانی که نرم و تیره رنگ شوند یعنی حدود ۱۰ دقیقه.
۶. آب مرغ، گوشت مرغ رنده شده و گوجه خرده شده را همراه با آبش داخل قابلمه میریزیم. ابتدا قابلمه را به جوش میرسانیم سپس حرارت را کم میکنیم تا آرام قل بخورد.
۷. پاستای پخته، خامه و اورگانو (مرزنجوش) تفت خورده و ورغن زیتون داخل ماهیتابه را به داخل قابلمه میریزیم. آنها را به هم میزنیم تا ترکیب شوند. خوب بهم بزنید تا ترکیب شوند. گاز را خاموش کنید.
۸. سوپ را با مقداری پارمزان که روی آن ریخته شده، سرو میکنیم. نان برشته ایتالیایی اگر در کنار سوپ سرو شود، بسیار عالی خواهد شد.
نکته: برای اینکه یک سوپ خامهای و غلیظ داشته باشید، میتوانید مقداری خامه یا نشاسته را با آرد ذرت مخلوط کرده و در انتهای پخت به سوپ اضافه کنید.
سوپ سبزیجات و گوشت چرخ کرده
این سوپ یکی از سوپهای مورد علاقه من است که مادرم گاهی آن را میپزد و طعم بسیار خوبی دارد. این سوپ حاوی سبزیجات زیاد و مفید و گوشت قرمز همزمان است و شما حس یک سوپ کامل و مقوی را خواهید داشت. استفاده از گوشت چرخ کرده برای سوپ در کشور ما خیلی مرسوم نیست، اما مادر من گاهی این کار را میکرد، چون معتقد بود گوشت چرخ کرده مزه بهتری حتی نسبت به مرغ خواهد داشت. این سوپ گرم و خوشمزه مناسب فصول سرد سال است و برای بچههایی که خسته از مدرسه بر میگردند، بسیار مقوی و عالی است.
مواد لازم:
- روغن زیتون: ۱ قاشق چایخوری
- پیاز خرد شده: ۱/۲ پیمانه
- سیر ریز شده: ۱ قاشق چایخوری
- گوشت گوساله یا بوقلمون چرخ شده: ۴۰۰ گرم کم چرب
- سیب زمینی: ۲ تا ۳ عدد کوچک، پوست گرفته و نگینی شده (جایگزین آن گل کلم است)
- کرفس خرد شده: ۱ پیمانه
- هویج خرد شده: ۱ پیمانه
- گوجه خرد شده: ۴۰۰ گرم
- سس گوجه: ۴۰۰ گرم
- آب: ۱ پیمانه
- سرکه باامیک: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- پودر چیلی: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- ریحان تازه: مقداری برای تزئین، اختیاری
طرز تهیه:
۱. پیاز را در قابلمهای بزرگ روی حرارت متوسط بگذارید. پیاز خرد شده را به آن افزوده و به مدت ۲ دقیقه سرخ کنید. سیر را افزوده و ۱ دقیقهای با پیاز تفت دهید. گوشت چرخ کرده را افزوده و تفت دهید تا قهوهای شود. چربی آن را کامل بگیرید.
۲. سیب زمینی، کرفس و هویج، گوجه خرد شده، سس گوجه و آب را داخل قابلمه ریخته و بهم بزنید. آن را یک قل سبک بدهید سپس سرکه باامیک، نمک و فلفل را هم داخل سوپ بریزید.
۳. حرارت را روی کم بگذارید و بگذارید حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آرام بپزد یا تا زمانی که سیب زمینیها و هویج با چنگال نرم شوند. گاهی سوپ را بهم بزنید.
۴. روی آن را در صورت دلخواه با ریحان تزئین کنید.
نکات مهم
- در مورد نوع سبزیجات کاملا آزاد هستید و هر نوع سبزی که به نظرتان مناسب است، اضافه کنید و یا اینکه گوشت را حذف کنید و یک پیمانه سبزیجات اضافهتر داخل آن بریزید.
- میتوانید آب سبزیجات به جای آب معمولی داخل سوپ بریزید تا مزه بهتری پیدا کند.
- برای فریز کردن سوپ، پس از سرد شدن آن را داخل کیسه زیپ لاک ریخته سپس داخل فریزر بگذارید.
- میتوان این سوپ را با نان فرانسه، نان سیر یا نان لقمهای سرو کرد. حتی میتوان آن را با سیب زمینی برشته در فر سرو کرد.
سوپ کدو حلوایی برشته
سوپ کدو حلوایی شاید آشناترین و قابل تصورترین سوپ در فصل پاییز باشد. این سوپ با کدو حلوایی برشته درست میشود. این سوپ در واقع جزو سادهترین و کم موادترین سوپها و در عین حال یکی از زیباترین سوپهاست. رنگ زیبای آن به واسطه وجود کاروتن فراوان موجود در کدو حلوایی است. یک سبزی بسیار مفید و مغذی که خوردن آن به افراد مبتلا به سرطان هم پیشنهاد میشود.
چرا سوپ کدو حلوایی را دوست داریم؟
گیاهی است: این سوپ بدون شیر، خامه و یا کره درست میشود. شیوه درست کردن آن کاملا گیاهی است، اما نتیجه کاملا غلیظ و با ظاهری خامهای است.
کم کربوهیدرات است: افراد مبتلا به بیماری دیابت حتما این سوپ را دوست خواهند داشت. این یک سوپ عالی با کربوهیدرات پایین است که برای یک شام سبک کاملا مناسب است.
مواد تشکیل دهند کمی دارد: ماده اصلی این سوپ کدو حلوایی است و سایر مواد هم بسیار ساده هستند. مواد باقیمانده شامل روغن زیتون، پیاز، سیر، شیره افرا، آب سبزیجات، جوز و آویشن است. به جای شیره افرا میتوان از عسل یا شیره خرما استفاده کرد.
طعم برشته عالی دارد: وجود سبزیجات برشته در هر سوپی تضمین کننده طعمی خوشایند است. برشته کردن کدو حلوایی طعمی دودی و خوشمزه به آن میدهد و ظاهری کاراملی را برای آن ایجاد میکند و با کمی جوشیدن، خوشمزهتر نیز خواهد شد.
مواد لازم:
- کدو حلوایی بزرگ: ۱ عدد، دو نیم شده و دانههای آن گرفته شود
- فلفل سیاه تازه آسیاب شده و نمک: مقداری برای طعم دهی
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- شربت افرا: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: ۱/۸ قاشق چایخوری
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه ریز شده
- آب سبزیجات: ۴ پیمانه
- شیر جو دوسر: ۱/۲ پیمانه
- ماست گیاهی: فقط برای تزئین
طرز تهیه:
۱. فر را با حرارت ۲۱۰ درجه سلسیوس روشن کنید و یک سینی فر را با اسپری آشپزی یا کمی روغن چرب کنید.
۲. کدو حلوایی را دو نیم کرده، هسته و ریسههای اطراف آن را خارج کنید. آن را پوست گرفته سپس به قطعات کوچک ۵ سانتی خرد کنید. نمک و فلفل روی آن بپاشید سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون و شیره افرا یا آگاوه و یا عسل را با هم مخلوط و ترکیب کنید. سپس این ترکیب را روی کدوها بریزید.
۳. کدوهای خرد شده را در فر به مدت ۴۰ دقیقه بپزید. در میانه پخت، آنها را بهم بزنید.
۴. در حینی که کدو در حال برشته شدن در فر است، باقیمانده روغن زیتون را در قابلمه سوپ گرم کنید. پیاز را به آن اضافه کنید و با نمک و فلفل مزهدار کنید. سپس سیر را اضافه کنید و مرتب بهم بزنید تا عطر آن بلند شود، تقریبا حدود ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه.
۵. وقتی که کدو حلوایی پخته شد و با چنگال به راحتی از هم باز شد، آن را داخل قابلمه حاوی پیاز و سیر بگذارید.
۶. سپس آب سبزیجات را اضافه کنید. بگذارید قابلمه به جوش آید سپس حرارت را کاهش داده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید بپزد. در حین پختن گاهی آن را بهم بزنید.
۷. با استفاده از گوشتکوب برقی آن را در حدی پوره کنید که دیگر هیچ قطعهای از کدو مشخص نباشد و کاملا یکدست و صاف باشد. شیر جو دوسر را داخل آن بریزید. آن را با مقداری ماست گیاهی (اختیاری و بیشتر به عنوان تزئین) و آویشن تازه سرو کنید.
نکات مهم
- اضافه سوپ را داخل ظرفی دردار بریزید و به مدت نهایتا ۳ تا ۴ روز در یخچال و ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.
- میتوانید کدو حلوایی را از ۳ روز قبل یا حتی ۳ ماه قبل (در صورت نگهداری در فریزر) برشته کنید. وقتی که میخواهید سوپ درست کنید، آنها را همراه آب سبزیجات داخل قابلمه بریزید و بپزید.
- به جای شیر جو دوسر که تهیه آن سختتر است، میتوانید از شیر مورد علاقه خودتان مثل انواع شیر گیاهی و یا شیر حیوانی معمولی استفاده کنید. میتوانید شیره افرا را به طور کل حذف کنید.
- برای پوره کردن سوپها معمولا از گوشت کوب برقی استفاده میشود، اما من معمولا از مخلوط کن که دارای پارچ شیشهای است، استفاده میکنم. گوشت کوب برقی این مزیت را دارد که دیگر نیازی به ریختن مرتب بخشهایی از سوپ در پارچ مخلوط کن و سپس برگرداندن آن به قابلمه نیستید و امکان سوختن دستتان هم کمتر است.
- سوپ کدو حلوایی یک سوپ معطر است و طعم خود را از ادویههای موجود در ترکیب خود دارد. نوع ادویههای موجود در سوپ میتواند طعم آن را تغییر دهد. ما در اینجا از حداقل ادویه استاده کردیم، اما شما میتوانید سایر ادویهها را هم استفاده کنید. ادویههای مناسب برای این سوپ عبارتند از: پودر دارچین، پودر جوز، پودر زنجبیل، فلفل کاین (نوعی فلفل قرمز تند)، فلفل سیاه، آویشن و مریم گلی.
- سرو کردن نان خمیرترش و یا هر نوع نان برشته با این سوپ بسیار عالی است.
سوپ عدس لبنانی
سوپ عدس یکی از پر اقبالترین سوپهای پاییزی است که دستورالعملی ساده و حداقلی دارد، اما در عین حال مزه آن فوق العاده است. حضور عدس به عنوان یکی از منابع مهم پروتئین گیاهی موجب غنای تغذیهای این سوپ میشود. این سوپ با عدس قرمز یا همان دال عدس پخته میشود.
پخت دال عدس در جنوب ایران مرسومتر از سایر نقاط ایران است و برای اینکه ظاهر و طعم عالی را داشته باشید باید آن را با عدس قرمز درست کنید، اما اگر چنین عدسی را پیدا نکردید میتوانید از همان عدس قهوهای مخصوص عدسی استفاده کنید. این سوپ سرشار از فیبر، کاملا گیاهی و کم کالری است، بنابراین برای افرادی که قصد دارند یک غذای مغذی و در عین حال کم کالری را در لیست غذاهای رژیمیشان داشته باشند این سوپ عالی است.
مواد لازم:
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد، خرد شده
- عدس قرمز: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- برنج دانه کوتاه: ۱/۲ پیمانه
- پودر زیره: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- هویج: ۱ عدد بزرگ، درشت خرد شده
- آب لیمو: از ۱ عدد لیمو
- پیازچه: مقداری برای تزئین
- جعفری خرد شده: مقداری برای تزئین
طرز تهیه:
۱. داخل قابلمهای بزرگ، روغن را داغ کنید و پیازها را تفت دهید تا نرم شوند. حدود ۵ دقیقه آنها را تفت دهید.
۲. دال عدس و برنج شسته شده و تمیز را که کاملا آب گرفتهاید، داخل قابلمه بریزید. نمک و فلفل را هم اضافه کنید. آنها را چند دقیقه داخل قابلمه بگذارید تا بپزند و در این مدت مرتب بهم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
۳. هویج و ۶ پیمانه آب را اضافه کنید و بگذارید قابلمه به جوش آید. دما را پایین آورید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا برنج و دال عدس پف کرده و کاملا پخته شوند. موقع پختن چندین بار مخلوط را بهم بزنید تا از چسبیدن عدسها به ته قابلمه جلوگیری شود.
۴. با استفاده از گوشتکوب برقی، چندین بار داخل مخلوط بزنید تا به غلظت دلخواهتان برسد. میتوانید بخشی از محتویات قابلمه را داخل مخلوط کن ریخته و کاملا پوره کنید سپس به روی بقیه مواد داخل قابلمه برگردانید. آبلیمو را داخل آن بریزید.
۵. روی سوپ را با جعفری و پیازچه خرد شده، تزئین کنید. آن را گرم سرو کنید.
نکات مهم
- باقیمانده سوپ را داخل ظرفی دردار بریزید. این سوپ را به مدت ۵ روز میتوان در یخچال نگهداری کرد.
- میتوان از عدس قهوهای هم استفاده کرد، اما با عدس قرمز نتیجه بسیار مطلوبتر خواهد بود. طعم عدس قرمز بسیار عالی است و سریعتر از سایر عدسها میپزد، همچنین لعاب فوق العادهای ایجاد خواهد کرد. اگر هم عدس قرمز نداشتید، میتوانید از همان عدس معمولی، اما از نوع قهوهای یا همان عدس مخصوص عدسی استفاده کنید.
- اگر بخواهید سوپ شما طعم بیشتر و بهتری داشته باشد، میتوانید به جای آب ساده از آب سبزیجات استفاده کنید. اگر چه من سادگی این سوپ را بیشتر دوست دارم.
- هویج جزو دستورالعمل اصلی و قدیمی آن نیست بنابراین میتوانید آن را حذف کنید.
- میزان پوره کردن آن بستگی به میزان غلظت دلخواه شما دارد. اگر کل آن را پوره کنید خیلی غلیظ میشود. برای اینکه بافت و ظاهر بهتری داشته باشد، میتوانید تنها یک سوم آن را پوره کنید بخصوص اگر گوشتکوب ندارید و تنها وسیله شما مخلوط کن است.
- موقع پختن سوپ، گاهی آن را بهم بزنید تا از سوختن و یا ته گرفتن عدس جلوگیری کنید. آب را هم آرام آرام اضافه کنید تا ببنید چقدر میخواهید رقیق شود. یادتان باشد که این سوپ با قل خوردن ملایم، غلیظ میشود و با سرد شدن در یخچال باز هم غلیظتر خواهد شد.
راهنمای پخت چند شیرینی خانگی بدون فر
سوپ ,۱ ,داخل ,قابلمه ,۲ ,قاشق ,آن را ,این سوپ ,داخل قابلمه ,را داخل ,بهم بزنید ,داخل قابلمه بریزید ,داشته باشد، میتوانید ,بهتری داشته باشد، ,ظرفی دردار بریزید
درباره این سایت